Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σχολείων

  Εκπαιδευτικά Μαγειρικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής

πάνω από 15.000 παιδιά ετησίως...Σας ευχαριστούμε!

Έχουμε σχεδιάσει δράσεις μαγειρικής – mini μαθημάτων της Σχολής Μαγειρικής που αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σχεδιασμένα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, από 3 έως 14 ετών, με συνταγές που φτιάχνονται άμεσα απ’ όλα τα παιδιά.

Εκπαιδευτικά Μαγειρικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής

Picture5


«Τραγανή Υγιεινή Τάρτα»
Γιαούρτι/Φρούτα/Δημητριακά






Picture8

«Kids Cooking Pizza»
Λαχανικά/Τυριά





Picture9
«Cookies Σοκολάτας»
Κακάο/Σιτηρά




Picture14


«Παραδοσιακές Πίττες»

Χόρτα/Μυρωδικά





 
Εποχιακά

Picture11
«
Ginger Bread /Μπισκοτούλιδες»

Χριστούγεννα-Μπαχαρικά/Μέλι/Ζαχαροκάλαμο




Picture12
«Πασχαλινά σοκολατένια αυγά»

Πασχαλινό-Σοκολάτα


 



Το Kids Cooking πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  •    Την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος
  •     Τις πρώτες ύλες* / βοηθητικά αναλώσιμα (πχ σακούλες ζαχαροπλαστικής)
  •     Τον προσωπικό εξοπλισμό των παιδιών/σκούφοι - ποδιές
  •     Τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουν
  •     Αναλώσιμα μαγειρέματος και σερβιρίσματος (sanitas )
  •     Τον σχεδιασμό του προγράμματος καθώς και την επιμέλεια από τον Ex. Chef Κυριάκο Μελά.
  •     Η διεξαγωγή από τον ίδιο θα συμφωνηθεί ανάλογα το πρόγραμμα που θα οργανωθεί από κοινού
  •     Επιπλέον, 2- 5 εξειδικευμένους εμψυχωτές μαγειρικής έκφρασης
  •     Την ένδυση των παιδιών με  ποδιές και σκούφους.
  •     Χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα αντισηπτικά προϊόντα για την απολύμανση των χεριών έναντι των μεταδιδόμενων ασθενειών
  • Στα εκπαιδευτικά – καλλιτεχνικά προγράμματα συμμετέχουν
    •   Παιδαγωγοί Δημιουργίας & Έκφρασης
    •     Πτυχιούχοι Ανώτερης Δραματικής Σχολής
    •     Πτυχιούχοι Εικαστικών  - Καλών Τεχνών
    •     Πτυχιούχοι Εκπαιδευτικής Εμψύχωσης
    • Επιπλέον και κατά περίπτωση
    •     Πανεπιστημιακοί Νηπιαγωγοί
    •     Chef
    •     Pastry Chef
      • μαζί με την επιμέλεια της Μαρία Μελά Art Project Creator & Coordinator  της Καλλιτεχνούπολης.
     
  •     Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ασφαλισμένα στην Εθνική Ασφαλιστική για  κάλυψη  ασφαλιστική, ιατροφαρμακευτική και αστικής ευθύνης.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν σε 3 προγράμματα κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017 στην 3η κατά σειρά επίσκεψη θα έχουν 20% έκπτωση.

        Διεξαγωγή

  Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκούν

  • 80’ για ένα γκρουπ παιδιών
  • 120’ για δύο γκρουπ παιδιών

          Ηλικίες προγραμμάτων   3 – 14 χρονών

          Κάθε γκρουπ max 30 παιδιά

          Μέγιστος αριθμός διεξαγωγής ανά 60 παιδιά

  • Κατά την διάρκεια αναμονής των παιδιών στα δύο γκρουπ παρέχεται δωρεάν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με ομαδικά παραδοσιακά και κινησιολογικά παιχνίδια.

          Παρέχεται στους εκπαιδευτικούς και συνοδούς CoffeeBreakστο φουαγιέ της Σχολής.

          Oι εκπαιδευτικοί δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχουν στην διεξαγωγή του προγράμματος.

          Τα παιδιά μπορούν να φέρνουν το κολατσιό τους και να το καταναλώσουν στον χώρο.

! Η επενδυτική πρόταση του  Kids Cooking Club εγκρίθηκε ως καινοτόμος  επιχειρηματική ιδέα μέσω εγκεκριμένου προγράμματος  από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, με μία από τις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης.

! Το  Kids Cooking Club είναι  πιστοποιημένος  εκπαιδευτικός συνεργάτης του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ 

  Πρόγραμμα πρόληψης  παιδικής   παχυσαρκίας.

! Το  Kids Cooking Club είναι  Ακαδημαϊκός Συνεργάτης της Λέσχης Αρχιμαγείρων ΕλλάδοςChefs Club Of Greece.

9076 10151643725344015 2147439302 n

Εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής και διατροφικής αγωγής, για παιδικούς σταθμούς, προνήπια, νηπιαγωγεία, σχολεία και γυμνάσια.

New Picture 2Μας εμπιστευονται

  • Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου
  • Παιδικός σταθμός, Νηπιαγωγείο Πινόκιο
  • 3ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας
  • «Μιχαλοπούλειον» Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Πειραιά
  • Ελληνοαγγλική Αγωγή
  • «Παλατάκι»  Αγγλότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής
  • Μπενάκειο Παιδικό Ίδρυμα Κηφισίας
  • Λακωνική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Σωτήρη και Χρήστου Μαγκλάρα
  • «St. Lawrence College» The British School in Greece
  • Νέα Εκπαιδευτήρια Γ.Μαλλιάρα
  • «Τα Κυκλάμινα» Βρεφονηπιακός σταθμός, Νηπιαγωγείο
  • «Λουλουδότοπος» Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, Βρεφονηπιακός Σταθμός
  • 100ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
  • 25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος
  • 3ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας
  • 856824 10151457179464015 1804124937 oΔημοτικό Σχολείο Ροδόπολης
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
  • 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου «Πρόγραμμα Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας» της Παιδειατροφής
  • 15ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου «Πρόγραμμα Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας» της Παιδειατροφής
  • 25ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
  • 39ο Δημοτικό  Σχολείο Αθηνών
  • 53ο Δημοτικό  Σχολείο Αθηνών
  • Ανεμόμυλος ΚαλλιθέαςΟ Παραμυθένιος Πύργος
  • Ο κόσμος των χρωμάτων
  • «St. Lawrence College» The British School in Greece
  • Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου
  • Βρεφονηπιακό Κέντρο Παιδικος Σταθμος | Φεγγαρόστρατα
  •  Πρότυπος Παιδικός Σταθμός Νηπιαγωγείο/ Φεγγαρόστρατα    
  • Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο της Βουλής των Ελλήνων
  • 2ο Γυμνάσιο Αιγαλεω
  • 35Ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
  • 1471275 10202713378821533 230644714 n7ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
  • 75ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών
  • Επανένταξη παιδιών με ψυχοκινητικά προβλήματα
  • STEP BY STEP
  • 1Ο Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης
  • Λακωνική σχολή –Σωτήριος Μαγκλάρας Εκπαιδευτήρια
  • 1ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα
  • AMERICAN COMMUNITY SCHOOL
  • Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη
  • 7ο Δημοτικό σχολείο Δάφνης
  • 16ο Νηπιαγωγείο

919498 10151608772724015 1651023435 oDSC08118-webDSC08214 web

Φοράμε ψηλούς σκούφους, ποδιά και .....
Μαγειρεύουμε, πλάθουμε, ζυμώνουμε, ανακατεύουμε στα δικά μας σκεύη μαθαίνοντας να εκτιμάμε τις πρώτες ύλες ως βασικές αξίες

*Υγιεινή τροφίμων, κινησιολογία και ασφάλεια κουζίνας

*Διατροφή και θρέψη

*Μάσηση και κατάποση

*Βιωματική κατεύθυνση γεύσης και αντίληψη ποιότητας

*Ιστορία - γεωγραφία μαγειρικής τέχνης. Παραδοσιακές τεχνικές και σκευή μαγειρέματος

*Ισορροπημένες διατροφικά συνταγές

*Υγιεινός τρόπος διατροφή μαθαίνουμε να επιλέγουμε σωστά και να μας ευχαριστεί

Δράσεις εντός και εκτός της Σχολής Μαγειρικής- Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

 DSC08222-webDSC08214-webDSC08228-web

Εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής και διατροφικής αγωγής, για παιδικούς σταθμούς, προνήπια, νηπιαγωγεία, σχολεία και γυμνάσια.

Δράσεις μαγειρικής – mini μαθημάτων της Σχολής Μαγειρικής που αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σχεδιασμένα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, με συνταγές ώστε να φτιάχνονται άμεσα απ’ όλα τα παιδιά. Επίσης τα παιδιά θα μπορούν μέσα στη διάρκεια των μαθημάτων – προγραμμάτων (για όλες τις σχολικές βαθμίδες) να υλοποιούν εδέσματα υγιεινά και προσαρμοσμένα γι’ αυτά, με στόχο: να γνωρίσουν τις πρώτες ύλες με διαδραστικό τρόπο παιχνιδιού – εκπαίδευσης, να γεύονται το έδεσμά τους και με βιωματικό τρόπο να μάθουν για τις βασικές πρώτες ύλες που διαχειρίζονται (προέλευση, παράδοση κ.λπ.).

DSC08136-webDSC08118-web

Φοράμε ψηλούς σκούφους, ποδιά και .....
Μαγειρεύουμε, πλάθουμε, ζυμώνουμε, ανακατεύουμε στα δικά μας σκεύη μαθαίνοντας να εκτιμάμε τις πρώτες ύλες ως βασικές αξίες

*Υγιεινή τροφίμων, κινησιολογία και ασφάλεια κουζίνας

*Διατροφή και θρέψη

*Μάσηση και κατάποση

*Βιωματική κατεύθυνση γεύσης και αντίληψη ποιότητας

*Ιστορία - γεωγραφία μαγειρικής τέχνης. Παραδοσιακές τεχνικές και σκευή μαγειρέματος

*Ισορροπημένες διατροφικά συνταγές

*Υγιεινός τρόπος διατροφή μαθαίνουμε να επιλέγουμε σωστά και να μας ευχαριστεί

 

Το Kids Cooking Club είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός συνεργάτης του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE-πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Παιδείας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής 2011 – 2012 «Τάρτες Φρούτων»

Από 25 έως 50 παιδιά ανά ομάδα.

Διεξαγωγή μέσα στον χώρο της Σχολής Μαγειρικής ή μέσα στους εκπαιδευτικούς χώρους (νηπιαγωγεία, σχολεία κ.λπ.).

Ηλικίες 4-14 χρονών Διάρκεια 60΄- 90΄

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

  • πρώτες ύλες
  • ενδυμασία & προσωπικό εξοπλισμό των παιδιών
  • σκεύη που θα χρησιμοποιήσουν
  • αναλώσιμα μαγειρέματος και σερβιρίσματος
  • αντισηπτική απολύμανση των πάγκων και των χεριών τους με αντισηπτικά προϊόντα ISO 9002 – EN 46002 έναντι των μεταδιδόμενων ασθενειών
  • τον σχεδιασμό του προγράμματος καθώς και την διεξαγωγή από τον Ex. Chef Κυριάκο Μελά
  • 2 - 3 επιπλέον εξειδικευμένους εμψυχωτές μαγειρικής έκφρασης