Φιλοσοφία

 

Τι μαθαίνουν;

  • Να μαγειρεύουν
  • Να αγαπούν τη σωστή θρέψη
  • Να επιλέγουν την τροφή τους με ποιοτικά κριτήρια
  • Να νοστιμεύουν το φαγητό τους

Αποκτούν Γαστρονομική παιδεία

Τα παιδιά μαγειρεύουν, αυτενεργούν, δημιουργούν, εκφράζονται, αποκτούν διατροφική ευφυΐα, οικολογική και καταναλωτική συνείδηση. Μέσα από τη διαδικασία της παρασκευής ενός εδέσματος, τα μικρά μαγειρόπουλα εκφράζουν σκέψεις και απορίες, συνεργάζονται με συνομήλικα παιδιά όπου τους δίνεται η δυνατότητα να δανείζουν και να δανείζονται ιδέες ενισχύοντας έτσι την ευγενή άμυλα και όχι τον ανταγωνισμό, αφυπνίζουν τις αισθήσεις τους τεκμηριώνοντας τις διατροφικές τους επιλογές.

 

Γιατί να εντάξω το παιδί μου στις ομάδες του Kids Cooking Club;

  • Διασκεδάζουν μαθαίνοντας να μαγειρεύουν
  • Αποκτούν διατροφική αγωγή
  • Αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες
  • Ενισχύουν την ψυχοσωματική τους υγεία

Αναπτύσσουν δεξιότητες που ενθαρρύνουν την κινησιολογία τους, την κοινωνικοποίηση τους και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους. Επιλέγοντας και χρησιμοποιώντας πρωτογενείς ύλες, αντιλαμβάνονται βιωματικά την αξία της ποιότητας, τη μαγειρική οικονομία και την καταναλωτική συνείδηση.

Ο παλμός του σπιτιού είναι η κουζίνα, μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά και με χαμόγελο!

 

Πως εντάσσονται τα παιδιά στη μαγειρική;

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ξεκινάει δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξερεύνηση, στην επιλογή των πρώτων υλών και στην υγιεινή του χώρου και των τροφίμων. Τα παιδιά με τη βοήθεια των σεφ και των εμψυχωτών μαγειρικής έκφρασης μαθαίνουν τις κατηγορίες των πρώτων υλών, (καρπούς, λαχανικά. ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, ζωικά κλπ.), τον τρόπο επιλογής και αγοράς τους. Βασικοί κανόνες για την υγιεινή, των πρώτων υλών και του παρασκευαστήριου (η κουζίνα μας), επαναλαμβάνονται καθ 'όλη τη διάρκεια των μαθημάτων τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η διατροφική ασφάλεια και ο σεβασμός της πρώτης ύλης.

Η πρώτη επαφή έχει γίνει και ο επόμενος στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν την επεξεργασία και τη χρησιμότητα των υλικών. Κατηγοριοποιώντας τις συνταγές σε Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Αρτοποιία μαθαίνουν βιωματικά ποια υλικά χρησιμοποιούμε και με ποια σκεύη τα επεξεργαζόμαστε. Έτσι τα παιδιά ξεκινούν να μαγειρεύουν και να διαχειρίζονται πρωτογενής ύλες, υλοποιώντας τις συνταγές, καθ΄ολοκληρία μόνα τους.

Τι ποιο σημαντικό από το να αυτενεργούν τα ίδια τα παιδιά;