Ο χώρος μας

Το Kids Cooking Club έχει μελετηθεί, σχεδιαστεί και οργανωθεί με πολύ μεράκι, φαντασία, κέφι αλλά και εξειδικευμένη γνώση. Εκτός από το προσωπικό πάθος, τη γνώση και το προσωπικό όραμα του ιδρυτή μας, Κυριάκου Μελά, επιστρατεύσαμε μια πολύπειρη ομάδα αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών εσωτερικού χώρου, παιδαγωγών και άλλων ειδικών, για να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις με εκλεπτυσμένο γούστο, που εμπνέουν τη δημιουργικότητα στα παιδιά, θωρακίζουν την ασφάλειά τους, υπηρετούν τη λειτουργικότητα όλων μας των δράσεων αλλά προσφέρουν και στους γονείς έναν ποιοτικό χώρο ανάπαυσης και ευχάριστων εμπειριών.

Το οίκημά μας είναι αυτόνομο, ήσυχο, με φιλόξενο κήπο και χώρους ειδικά διαμορφωμένους για τις ανάγκες των παιδιών και των συνοδών τους. Με επιλογές αισθητικής και ισορροπημένη μείξη χρωμάτων που προωθούν τη μαγειρική διάθεση, οικολογικά και φιλικά υλικά παντού και μέγεθος που δημιουργεί άνεση κινήσεων χωρίς να χάνει την αίσθηση της «φωλιάς». Ένας χώρος που «μυρίζει» μνήμες από τη συναισθηματική ασφάλεια ενός οικογενειακού σπιτιού και εμπνέει τα παιδιά στις μαγειρικές και γαστρονομικές τους εξερευνήσεις.

 

ΚΟΥΖΙΝΑ

Είναι το αποκλειστικό βασίλειο των μικρών μας μαγείρων! Το  διαμορφώσαμε σοφά με σκοπό να το χρησιμοποιούν, να το διαχειρίζονται και να το νιώθουν «δικό τους» μόνο εκείνοι! Όλα εδώ είναι φτιαγμένα σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Ο ειδικός εξοπλισμός είναι μελετημένος ώστε να εξυπηρετεί το ύψος των ηλικιακών ομάδων των παιδιών. Θέλουμε να κινούνται άνετα και εύκολα σε κάθε δράση και να αισθάνονται ότι, επιτέλους, υπάρχει μια κουζίνα στο μέγεθός τους, όπου μπορούν να πειραματιστούν, να κάνουν ελεύθερα τα «λάθη» τους και να μάθουν! Όλες οι επιφάνειες είναι απόλυτα ασφαλείς και αντιμικροβιακές (τεχνολογία Kanelli), χωρίς αιχμές, με πρόβλεψη για την επαφή με παιδιά. Το ίδιο και οι συσκευές μας. Από τις μαγειρικές επαγωγικές μαγνητικές εστίες μας, τον φούρνο, το ψυγείο μας μέχρι τα ντουλάπια, τα τραπέζια και τα καθίσματά μας, όλα είναι τελευταίας τεχνολογίας Miele και σχεδιασμένα να λειτουργούν στην υπηρεσία της ασφάλειας, της εργονομίας και της απολαυστικής δράσης του παιδιού. Όσο για τα σκεύη και τα εργαλεία μας; Καμαρώνουμε πολύ για την αποκλειστική χρήση και διάθεση από τη Σχολή μας! Ειδικά τα μαχαίρια μας, που «κόβουν και δεν κόβεσαι», τα ζηλεύουν όλοι οι μεγάλοι! Πολύχρωμα και χαρούμενα, από ειδικό ελαφρύ πλαστικό και άλλα πρωτοποριακά υλικά, εύχρηστα για τα μικρά χεράκια, εύκολα στον καθαρισμό και την αποθήκευσή τους, οξύνουν τις κινητικές δεξιότητες των μικρών, ωθούν τη διάθεση για πρωτοβουλία και λειτουργούν ενισχυτικά στην εκτελεστική τους ικανότητα. Έτσι, τα παιδιά εξοικειώνονται με ασφάλεια με τα κουζινικά είδη και φέρνουν τις γνώσεις, τον σεβασμό και την προθυμία για μαγειρική  και στο σπίτι!

ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Στο Kids Cooking Club η γνώση δεν εμπεδώνεται μόνο στην κουζίνα! Έχουμε δημιουργήσει 2 ξεχωριστούς χώρους, όπου τα παιδιά χαλαρώνουν και εκφράζονται καλλιτεχνικά με άξονα τη μαγειρική. Εδώ, με μουσικοκινητικές και ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις από τους ειδικούς μας, τα παιδιά ενσωματώνουν τη μαγειρική παιδεία με αβίαστο τρόπο. Φαντάζεστε μια συνταγή που εκτελέστηκε στην κουζίνα να γίνεται ψυχοκινητικό παιχνίδι μέσα από τον πηλό ή τη ζωγραφική; Οι μικροί μας chef μπορούν εδώ να βρουν τον προσωπικό τους εσωτερικό χώρο, να παίξουν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσω της ψυχοπαιδαγωγικής έκφρασης. Να κινηθούν με καθοδήγηση στο χώρο ώστε να κάνουν ένα ευεργετικό για το σώμα και την ψυχή τους εκπαιδευτικό διάλειμμα. Είμαστε chef αλλά και παιδιά, πάνω απ’ όλα!

ΜΠΑΝΙΑ

Άλλο μπανάκι για τους μικρούς κι άλλο για τους μεγάλους, φυσικά! Στο παιδικό μπάνιο έχουν όλα προβλεφθεί για την εύκολη χρήση από τα μικρά, την ασφάλεια και την υγιεινή τους. Ο εξοπλισμός μας με Συστήματα Υγιεινής DHS (Drop Hygiene Systems), τα φιλικά υλικά στο πάτωμα και τους τοίχους, οι ασφαλείς πόρτες δείχνουν τη φροντίδα μας και εκτός κουζίνας! Οι παιδαγωγοί μας συνοδεύουν πρόθυμα κάθε παιδάκι που τυχόν χρειάζεται βοήθεια και φροντίζουν να το εκπαιδεύουν και στα μυστικά της τουαλέτας.

ΚΗΠΟΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Οι μεγάλοι μάς εκμυστηρεύονται συχνά ότι ίσως περνούν τόσο όμορφα στο Kids Cooking Club όσο και τα μικρά τους! Στον ευρύχωρο κήπο μας, όταν ο καιρός είναι καλός, ή στο άνετο φουαγιέ μας μπορείτε να χαλαρώσετε, να διαβάσετε από τα αναγνώσματα που προσφέρουμε ή να επικοινωνήσετε με τους άλλους γονείς – συνοδούς. Εμείς σας προσφέρουμε τον καφέ ή το ρόφημά σας, μέσα από μια μεγάλη και εξαιρετική ποικιλία επιλογών και με συνοδευτικά διάφορα εκλεκτά, χειροποίητα πάντα, και υγιεινά εδέσματα. Ίσως είναι και η δική σας ευκαιρία να εκπλαγείτε ευχάριστα τρώγοντας ένα πεντανόστιμο γλύκισμα  που μπορεί να μην έχει καν ζάχαρη! Μην ξεχνάτε ότι χρειάζεται να εναρμονίζεστε με αυτά που διδάσκουμε στα παιδιά σας για τη διατροφή και τη μαγειρική!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ

 Στο Kids Cooking Club μπορείτε να νιώθετε σίγουροι ότι:

  • Δουλεύουμε με φρέσκες πρωτογενείς ύλες πρώτης ποιότητας και όχι με επεξεργασμένα υλικά
  • Αγαπάμε πολύ τα θρεπτικά προϊόντα (μαύρη ζάχαρη, αλεύρι ολικής) κι αν είναι βιολογικά
  • Τηρούμε αυστηρά όλες τις νόμιμες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής όπως ορίζονται επίσημα
  • Αποθηκεύουμε και συντηρούμε όλες οι πρώτες ύλες μας υποδειγματικά. Διατηρούμε τα υλικά μας στην κατάλληλη θερμοκρασία και σε ειδικά σκεύη με την ημερομηνία λήξης τους σε αυτοκόλλητο.
  • Είμαστε κάθετοι με την καθαριότητα! Απολυμαίνουμε όλους τους χώρους με επιμονή στη λεπτομέρεια. Χρησιμοποιούμε οικολογικά καθαριστικά, με ISO 9002 – EN 46002 ενάντια στις μεταδιδόμενες ασθένειες.

 

Εγγραφή στο newsletter

Σας «κάνει όρεξη» να λαμβάνετε πρωτότυπες συνταγές, που κάνουν τη θρέψη απόλαυση και νέα για τις δράσεις μας;
Cooking Party! Θέλεις μια Αλλιώτικη εμπειρία στο παιδικό fun? Για πολλά mastechef.... Κλείσε τo δικό σου party!
Επιλέξτε το Party σας!