* Η διεξαγωγή από τον ίδιο θα συμφωνηθεί ανάλογα το Πρόγραμμα που θα οργανωθεί από κοινού
** ανάλογα με το Πρόγραμμα που θα επιλεγεί: Παιδαγωγοί Δημιουργίας & Έκφρασης, Πτυχιούχοι Ανώτερης Δραματικής Σχολής, Πτυχιούχοι Εικαστικών - Καλών Τεχνών.
Επιπλέον, κατά περίπτωση: Πανεπιστημιακοί Νηπιαγωγοί, Chef, Pastry Chef, η Μαρία Μελά Art Project Creator & Coordinator «Καλλιτεχνούπολης»
Χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα αντισηπτικά προϊόντα για την απολύμανση των χεριών
Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είναι ασφαλισμένα στην Εθνική Ασφαλιστική με ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αστικής ευθύνης.
Τα σχολεία που θα συμμετέχουν σε 3 προγράμματα κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-201,
στην 3ηκατά σειρά επίσκεψη θα έχουν 20% έκπτωση.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα
Διάρκεια Προγραμμάτων:
80’ για 1 γκρουπ παιδιών
120’ για 2 γκρουπ παιδιών
Μέγιστος αριθμός ανά γκρουπ: 30 παιδιά
Μέγιστος αριθμός ανά ημέρα διεξαγωγής: 60 παιδιά
Ηλικίες: 3 – 14 χρονών
Σε περιπτώσεις επίσκεψης 2 γκρουπ, παρέχεται δωρεάν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά του γκρουπ αναμονής
Oι εκπαιδευτικοί δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχουν στην διεξαγωγή του προγράμματος. Τους παρέχεται Coffee Break στο φουαγιέ της Σχολής.
Μπορείτε να επιλέξετε από τα παρακάτω Εκπαιδευτικά Μαγειρικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής:
Τo πρόγραμμα energy balls/bars αναδεικνύει τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας, τις ευεργετικές ιδιότητες της μπανάνας μετατρέποντας μια απλή γλυκιά λιχουδιά σε ένα νόστιμο, θρεπτικότερο σνακ για να μας δώσεις ενέργεια το πρωί αλά και όλες τις ώρες, χάρη στα δημητριακά, το μέλι και τα φρούτα που περιέχουν.
Οι μικροί chef θα δημιουργήσουν ένα ΑΤΟΜΙΚΟ Υγιεινό σνακ, όπου θα πάρουν μαζί τους να το γευτούν με την οικογένειά τους.
Τα υλικά που διατίθενται, ποικίλουν ανάλογα τον σχεδιασμό, οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.
Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου:
Θρεπτική αξία σιδήρου/ διατροφική ανάλυση μαύρης σοκολάτας, επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές.
Το πρόγραμμα της Τραγανής Υγιεινής Τάρτας, θα "βουτήξει" τα παιδιά στην ζαχαροπλαστική με μία υγιεινή τάρτα βασισμένη στο μπισκότο , στην βελούδινη θρεπτική σοκολατένια μους γιαουρτιού που θα δημιουργήσουν τα παιδιά και στον απολαυστικό συνδυασμό υφής και γεύσης δημητριακών και φρούτων . Οι μικροί chef θα δημιουργήσουν ένα Υγιεινό γλυκό σνακ, τραγανές φωλιές με κρέμα γιαουρτιού, δημητριακά και φρούτα, όπου θα πάρουν μαζί τους να το γευτούν με την οικογένειά τους. Πολύχρωμες μαρμελάδες γίνονται φόντο σε τραγανές τάρτες φρούτων με σχήμα αστεριών και γιαούρτι. Τα υλικά που διατίθενται, ποικίλουν ανάλογα τον σχεδιασμό, οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.
Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Θρεπτική αξία ασβεστίου / διατροφική ανάλυση γιαουρτιού, δημητριακών και φρούτων / επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές
Περιγραφή προγράμματος:
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους και ποδιές- βάζουν αντισηπτικό χεριών
Λεπτή κινητικότητα – ανακατεύουν τα υλικά μας ώστε να δημιουργηθεί η κρέμα γιαουρτιού
Μαθαίνουμε και γεμίζουμε την ατομική μας σακούλα ζαχαροπλαστικής
Δημιουργούμε το γρήγορο γλυκό σε επίπεδα στην μπισκοτένια βάση
Χρήση παραδοσιακών σκευών – όπως γουδοχέρια
Διακοσμητική οπτική
Τo πρόγραμμα Cookies σοκολάτας με Βρώμη και Σταφίδες αναδεικνύει τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας, τις ευεργετικές ιδιότητες της σταφίδας μετατρέποντας μια απλή γλυκιά λιχουδιά σε ένα νόστιμο, θρεπτικότερο σνακ για όλες τις ώρες. Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία και την εξέλιξη του κακάο, να αποδομούν και να συνθέτουν την σοκολάτα καθώς και την επεξεργασία σιτηρού – αλεύρι. Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Θρεπτική αξία σιδήρου, σταφίδας / διατροφική ανάλυση μαύρης σοκολάτας, πρωτεΐνης αυγού / επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές Περιγραφή προγράμματος:
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους & ποδιές- βάζουν αντισηπτικό χεριών
Λεπτή κινητικότητα – ζύμωμα και σχηματοποίηση μπισκότων, κοσκίνισμα
Κινησιολογία κοπής
Χρήση παραδοσιακών σκευών – όπως γουδοχέρια
Το πρόγραμμα του Δροσερό Cheesecake με γιαούρτι & φρούτα, θα "βουτήξει" τα παιδιά στην ζαχαροπλαστική με ένα υγιεινό γλυκό βασισμένη στο μπισκότο, στην βελούδινη υφή του γιαουρτιού που θα δημιουργήσουν τα παιδιά και στον απολαυστικό συνδυασμό υφής και γεύσης δημητριακών και φρούτων . Οι μικροί chef θα δημιουργήσουν ένα Υγιεινό γλυκό σνακ, με κρέμα γιαουρτιού , δημητριακά και φρούτα , όπου θα πάρουν μαζί τους να το γευτούν με την οικογένειά τους. *Τα υλικά που διατίθενται, ποικίλουν ανάλογα τον σχεδιασμό, οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές. Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Θρεπτική αξία ασβεστίου / διατροφική ανάλυση γιαουρτιού, δημητριακών και φρούτων / επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές
Περιγραφή προγράμματος:
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους και ποδιές- βάζουν αντισηπτικό
Λεπτή κινητικότητα – ανακατεύουν τα υλικά μας ώστε να δημιουργηθεί η κρέμα γιαουρτιού με το τυρί κρέμσ.
Δημιουργούμε το γρήγορο γλυκό σε επίπεδα με μπισκοτένια βάση
Κινησιολογία κοπής
Χρήση παραδοσιακών σκευών – όπως γουδοχέρια
Διακοσμητική οπτική
Τo πρόγραμμα Kids Cooking Pizza προσκαλεί τους μικρούς μας μάγειρες να ανακαλύψουν τον αυθεντικό πρεσβευτή της ιταλικής γαστρονομικής κουλτούρας δηλαδή την pizza που πλέον αποτελεί συνώνυμο της μεσογειακής μας διατροφής. Θα δημιουργήσουμε παρέα ατομικά ωφέλιμα πιτσάκια όπου η γέμιση θα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες καθώς το κύριο συστατικό της θα είναι τα φρέσκα λαχανικά και τα καταπράσινα μυρωδικά !! Μοναδική χειροποίητη πίτσα με λεπτή ή αφράτη ζύμη ανάλογα με τις προτιμήσεις των μικρών chef, φρέσκιες ντοματούλες , ζουμερή μοτσαρέλα , γαλοπούλα και πολλά καταπράσινα μυρωδικά !!
Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Θρεπτική αξία σιτηρών - λαχανικών /διατροφική ανάλυση λαχανικών τυριών και αλλαντικών / επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές.
Περιγραφή προγράμματος:
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους & ποδιές- βάζουν αντισηπτικό χεριών
Κοπή με μαχαίρι (ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά)
Λεπτή κινητικότητα – δίνουμε σχήμα στην ζύμη, τοποθετούμε υλικά
Μαθαίνουμε να ζυμώνουμε
Δημιουργούμε ένα γρήγορο υγιεινό σνακ
Χρήση παραδοσιακών σκευών – όπως κόσκινο και πλάστης
Τo πρόγραμμα Kids Cooking “Μπαγκέτα με τυρί΄” προσκαλεί τους μικρούς μας μάγειρες να ανακαλύψουν το σύμβολο της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας δηλαδή την μπαγκέτα. Θα δημιουργήσουμε παρέα ατομικές μπαγκέτες πλούσιες σε βιταμίνες, ασβέστιο, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες καθώς τα κύρια συστατικά τους θα είναι ποιοτικά άλευρα για τη δημιουργία της γαλλικής ζύμης, το τυρί κρέμα και τα κίτρινα τυριά !!
Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Θρεπτική αξία σιτηρών / διατροφική ανάλυση τυριών / επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές.
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους & ποδιές- βάζουν αντισηπτικό χεριών
Κοπή με μαχαίρι (ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά)
Λεπτή κινητικότητα – δίνουμε σχήμα στην ζύμη, τοποθετούμε υλικά
Μαθαίνουμε να ζυμώνουμε
Δημιουργούμε μια λαχταριστή μπαγκέτα με γέμιση τυριού
Χρήση παραδοσιακών σκευών – όπως κόσκινο και πλάστης
Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για την γνώση της ελληνικής μας παράδοση ,τα παιδιά γνωρίζουν τα μυστικά μιας νόστιμης χειροποίητης πίτας, την ποικιλία των φρέσκων χορταρικών καθώς και τον τρόπο διαλογής τους, τις τεχνικές τρόπου τυλίγματος των φύλλων κλπ Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Θρεπτική αξία φυτικών ινών – λαχανικών / διατροφική ανάλυση λαχανικών/ επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές. Περιγραφή προγράμματος:
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους και ποδιές- βάζουν αντισηπτικό χεριών
Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για την γνώση της ελληνικής μας παράδοσης ,τα παιδιά γνωρίζουν τα μυστικά θρεπτικότητας του σουσαμιού και την τεχνική δομής. Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Θρεπτική αξία ταχίνι / διατροφική ανάλυση σουσαμιού / επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους και ποδιές- βάζουν αντισηπτικό χεριών
Λεπτή κινητικότητα – μορφοποίηση ζύμης
Ποιοτικά Κριτήρια διαλογής ταχίνι
Το πρόγραμμα του Λαδόψωμου αφορά την ιστορία διαδρομής του πολυτιμότερου αγαθού της φύσης ! To ελαιόλαδο! Τα παιδιά μέσα από την αρτοποιία θα ζυμώσουν τα δικά τους παραδοσιακά ψωμάκια μαζί με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ‘Χρυσελιά’, θα τα σχηματοποιήσουν με διαφορετικούς τρόπους ζύμωσης και θα το νοστιμίσουν με βότανα και μυρωδικά της ελληνικής γης.
Οι μικροί chef θα δημιουργήσουν τα Χειροποίητα λαδόψωμα όπου και θα πάρουν μαζί τους να τα γευτούν με την οικογένειά τους. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, μυρωδικά, φρέσκιες τομάτες και κρέμα τυριού ανάλογα με τις προτιμήσεις των μικρών chef θα ολοκληρώσουν το θρεπτικό νόστιμο έδεσμα.
Περιγραφή προγράμματος:
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους & ποδιές- βάζουν αντισηπτικό χεριών
Ποιοτικά Κριτήρια διαλογής ελαιολάδου/ Ιστορία / Θρεπτικά συστατικά
Λεπτή κινητικότητα – ζύμωμα και σχηματοποίηση ψωμιού /ζύμης
Χρήση παραδοσιακών σκευών - Κινησιολογία κοσκίνισμα
Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Θρεπτική αξία ελαιολάδου - διατροφική ανάλυση ελαιολάδου / επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές
ΕΠΟΧΙΑΚΑ
Ένα υπέροχο πρόγραμμα το οποίο προτείνουμε ως ιδανικό για την περίοδο των Χριστουγέννων, τα παιδιά δημιουργούν τραγανά μπισκότα με παραδοσιακά μπαχαρικά , γνωρίζουν και επεξεργάζονται την σπουδαιότητα της μελάσα και της μαύρης ζάχαρης , ασχολούνται με την διακοσμητική επικάλυψη γλίστρημα με λευκή και μαύρη σοκολάτα κλπ Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Θρεπτική αξία μπαχαρικών – ginger / διατροφική ανάλυση αβγού / επεξεργασία πρώτων υλών με παραδοσιακά σκεύη αλλά και νεότερες τεχνικές. Περιγραφή προγράμματος:
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους και ποδιές- βάζουν αντισηπτικό χεριών
Λεπτή κινητικότητα – ενοποίηση και σχηματοποίηση κουπάρισμα μπισκότων, κοσκίνισμα, σχηματοποίηση
Μαθαίνουμε χρήση & χειρισμό ατομικής σακούλας ζαχαροπλαστικής
Διακοσμητική οπτική ς
Ένα πρόγραμμα που αποκαλύπτει τα μυστικά της Σοκολάτας όπου οι μικροί μάγειρες θα δημιουργήσουν ανάγλυφα γλυκά σχέδια θα γνωρίσουν τον τρόπο που δημιουργούνται τα ζαχαρωτά πάνω σε σοκολατένια αβγουλάκια γνήσιας σοκολάτας, θα διακοσμήσουν , θα νιώσουν και θα επεξεργαστούν δημητριακά και πολύχρωμα γλυκίσματα. Βασικοί επιμορφωτικοί στόχοι του εργαστηρίου: Ιστορία σοκολάτας , κακαόδεντρα και καρποί / διατροφική ανάλυση / γεωγραφία - παράδοση σοκολατένιων αυγών / συντήρηση – επεξεργασία Περιγραφή προγράμματος:
Τα παιδιά ντύνονται με σκούφους & ποδιές- βάζουν αντισηπτικό χεριών
Λεπτή κινητικότητα – σχηματοποίηση
Τρόπος διαχείρισης της ατομική μας σακούλας ζαχαροπλαστικής
Χρήση παραδοσιακών σκευών – όπως γουδοχέρια
Διακοσμητική οπτική ς
Εγγραφή στο newsletter
Cooking Party! Θέλεις μια Αλλιώτικη εμπειρία στο παιδικό fun? Για πολλά mastechef.... Κλείσε τo δικό σου party!