Μία άρτια σχεδιασμένη νηστίσιμη διατροφή, που είναι ισορροπημένη, ποικίλλει και έχει μέτρο στην κατανάλωση των τροφίμων, είναι απόλυτα ασφαλής και καλύπτει επαρκώς τις διατροφικές ανάγκες…
Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η κατανάλωση 25γρ. φυτικών ινών τη μέρα σχετίζεται με μια μείωση 15%…
Την περίοδο της Σαρακοστής, η οποία ξεκινάει 40 ημέρες πριν από το Πάσχα, πολλοί είναι αυτοί που νηστεύουν. Ας εξετάσουμε λοιπόν τη σωστή διατροφή στη διάρκεια…
Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί έναρξη της Σαρακοστής και η παράδοση επιβάλλει νηστίσιμα φαγητά και εδέσματα. Τι περιλαμβάνει το σαρακοστιανό τραπέζι.…
Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις στην Ελλάδα, όπου η μυρωδιά του καπνού και του ψησίματος γεμίζει τις γειτονιές, σηματοδοτώντας την έναρξη…
Κάθε χρόνο, στις 10 Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων, μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη θρεπτική τους αξία και τη σημασία τους στη διατροφή μας.…
Σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, το γιαούρτι αντικαθιστά λιπαρά συστατικά, όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και η μαγιονέζα, δημιουργώντας μια πιο ελαφριά και υγιεινή…
Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικό δομικό συστατικό κάθε κυττάρου του σώματος. Τα μαλλιά και τα νύχια αποτελούνται πρωτίστως από πρωτεΐνες, ενώ ο οργανισμός τις χρησιμοποιεί επίσης…
Τα όσπρια αποτελούν ομάδα τροφίμων και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής. Η κατανάλωση τους συνηθίζεται στον Ελλαδικό χώρο με διάφορους τρόπους μαγειρέματος. Έχουν πολλαπλά…
Καθώς το κρύο κάνει αισθητή την παρουσία του, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μας προστατεύουν και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις χαμηλές θερμοκρασίες. Στο τέλος μιας…
Η πορτοκαλί κολοκύθα με τη γλυκιά γεύση είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό και η κατανάλωσή της ωφελεί την υγεία σε πολλά επίπεδα. Είτε πρόκειται για…