Μπρόκολο: Πέντε σημαντικά οφέλη στην υγεία και ανάπτυξη των παιδιών

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Τα λαχανικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι μίας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αναγκαία για την υγεία του οργανισμού και την ανάπτυξη των παιδιών.

Τον χειμώνα, από τα λαχανικά που έχουν την τιμητική τους είναι το μπρόκολο.

Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κουνουπίδι και το λαχανάκι Βρυξελών και έχει μελετηθεί περισσότερο από κάθε άλλο λαχανικό λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής και αντικαρκινικής του δράσης. Το μπρόκολο είναι "must" στη διατροφή των παιδιών και τα παρακάτω οφέλη το αποδεικνύουν.

 
 

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνες Α, C, Κ1, Β1, Β6 και Ε, φολικό οξύ, μαγνήσιο, σελήνιο, χρώμιο, φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το συγκεκριμένο λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τον χειμώνα, και δη εν μέσω πανδημίας, η προστασία του οργανισμού από ιούς και κρυολογήματα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

 

Έχει λίγες θερμίδες
Το μπρόκολο, όσο πλούσιο είναι σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά, τόσο "φτωχό" είναι σε θερμίδες. Πιο συγκεκριμένα 150 γραμμάρια μπρόκολου έχουν μόλις 50 θερμίδες.

Συμβάλλει στη υγεία των ματιών
Το μπρόκολο περιέχει λουτεΐνη και άλλες ουσίες που σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο προβλημάτων της όρασης

 

Πηγή:mothersblog