5 tips για να συνηθίσεις να πίνεις περισσότερο νερό μέσα στη μέρα

Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022

Έχει γίνει πλέον γραφικό να λέμε ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό και να παραμένουμε σωστά ενυδατωμένοι. Ωστόσο, πρόκειται για ένα από τα καλά “κλισέ”, γιατί όντως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εσύ μπορεί να έχεις εντάξει 3 ενυδατικές στην skincare ρουτίνα σου, ωστόσο η σωστή ενυδάτωση γίνεται από μέσα προς τα έξω. Έτσι, παρακάτω θα βρεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν -ή έστω θα σου υπενθυμίσουν- να πίνεις περισσότερο νερό μέσα στη μέρα.

 

1. Πρόσθεσε φρούτα ή λαχανικά

Αν ποτέ σε ρωτήσουν ποιο είναι το αγαπημένο σου ποτό/ρόφημα, δεν θα πεις ποτέ το νερό. Κι αυτό γιατί είναι το πιο βαρετό πράγμα που θα μπορούσε να πει κανείς. Υπάρχει, όμως, τρόπος να κάνεις το νερό σου λιγότερο βαρετό, προσθέτοντας μερικά φρούτα ή λαχανικά. Μερικές φέτες πορτοκαλιού ή αγγουριού είναι ιδανικές, ώστε να δώσουν και τις απαραίτητες βιταμίνες στο ποτήρι σου, αλλά και για να το κάνουν πιο δελεαστικό.

2. Εμπιστεύσου μία εφαρμογή

Αν ξεχνάς να πιείς νερό μέσα στη μέρα, τότε μάλλον χρειάζεσαι μία υπενθύμιση. Σίγουρα θα ξέρεις ότι όταν πια νιώθεις ότι δίψασες σημαίνει ότι είναι ήδη πολύ αργά και ο οργανισμός αποζητά απελπισμένα ενυδάτωση. Για να το αποφύγεις αυτό μπορείς να κατεβάσεις μία από τις πολλές εφαρμογές που υπάρχουν για να σου υπενθυμίζουν να πίνεις νερό.

3. Έχε πάντα ένα μπουκαλάκι μαζί σου

Η συχνότερη δικαιολογία όσων δεν πίνουν συχνά νερό είναι το ότι “δεν είχαν μαζί τους”. Είτε αν λείπεις πολλές ώρες, είτε αν δουλεύεις από το σπίτι, φρόντισε να υπάρχει πάντα γύρω σου. Στο σπίτι μπορείς να αρκεστείς σε ένα ποτήρι, με τον φόβο βέβαια ότι θα ξεχάσεις να κάνεις έγκαιρα refill. Καλύτερα, λοιπόν, να γεμίσεις από το πρωί το μπουκάλι ή το θερμός σου και να το έχεις όλη μέρα δίπλα σου.

4. Φάε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό

Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να δεσμευτείς για τίποτα από τα παραπάνω, δοκίμασε και αυτό: να εντάξεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου. Πρόκειται για πολύ καλές, φυσικές πηγές ενυδάτωσης που μπορούν να αντικαταστήσουν έστω 1-2 ποτήρια καθημερινά. Το αγγούρι, το καρπούζι, οι ντομάτες και τα κολοκύθια είναι όλα πλούσια σε νερό. Έχοντας αυτό κατά νου, δεν έχεις πια δικαιολογία.

5. Πιες και λίγο τσάι

Φυσική πηγή ενυδάτωσης αποτελούν και τα τσάι βοτάνων. Στατιστικά, οι Άγγλοι φαίνεται να καταναλώνουν περισσότερο τσάι απ’ότι νερό μέσα στη μέρα. Σε αντίθεση με τον καφέ που σε μεγάλες ποσότητες αφυδατώνει τον οργανισμό, το τσάι βοτάνων είναι ένας καλός αντικαταστάτης. Αν, λοιπόν, βαρέθηκες, το τσάι ίσως σε βοηθήσει να ενυδατωθείς σωστά και επαρκώς μέσα στη μέρα.

 

Πηγή: savoirville