Συμβουλές για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και επισήμως! Για να μην σας βρεί λοιπόν απροετοίμαστους σας έχουμε μερικές έξυπνες διατροφικές λύσεις για την φετινή σχολική χρονιά.

Το κολατσιό του σχολείου αποτελεί καθημερινή καθημερινή ανησυχία για πολλές οικογένειες.


❗️Ο χρόνος προετοιμασίας σνακ στο σπίτι είναι περιορισμένος,
❗️Οι έτοιμες επιλογές στο κυλικείο είναι πολλές και λαχταριστές
❗️Συχνά το παιδί απορρίπτει το υγιεινό σπιτικό φαγητό ή και ντρέπεται να το φάει όταν βλέπει τα τυποποιημένα ελκυστικά σνακ που τρώνε οι συμμαθητές του.

Τι κάνουμε λοιπόν;


Σωστή οργάνωση: παίρνουμε τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ και προετοιμάζουμε τα σνακ από το βράδυ, ή και από την Κυριακή για όλη την εβδομάδα

Δώστε ενεργό ρόλο στο παιδί: ρωτήστε το τι του αρέσει να τρώει, βάλτε το να προετοιμάσει μόνο του το γεύμα ή να συμμετέχει στην διαδικασία, φτιάξτε ένα σπιτικό κέικ, πίτα παρέα.

Και ως αναφορά τις επιλογές σας:


Προτιμήστε σνακ με σύνθετους υδατάνθρακες όπως ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης για να έχουν ενέργεια για όλη την ημέρα

Που να περιέχουν μια πηγή πρωτεΐνης όπως αυγό, τυρί light, ξηροί καρποί κ.α.

Και μην ξεχνάτε τα φρούτα και τα λαχανικά: φρούτα φρέσκα, αποξηραμένα ή σε χυμό και sticks λαχανικών (αγγούρι, καρότο, ντοματίνια) σε σάντουιτς ή ώς σνακ για να παίρνουν όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονται.


Extra tip Μαζί με το κολατσιό παίρνουμε πάντα το παγούρι μας: το νερό είναι απαραίτητο για να παραμένει ο μαθητής συγκεντρωμένος και δυνατός.

Καλή σχολική χρονιά!

Πηγή:Dr.Papalazarou