Kids Cooking Club

 
 
 

Κυριάκος Μελάς - Chef

Ο ιδρυτής, εμπνευστής και πρωτομάγειράς μας!

Όχι τυχαία!

Μαγειρεύει από τα πέντε του! Μάλιστα, η μύτη του έχει ακόμα το σημάδι από την πρώτη του αταξία στην κουζίνα! Με ρίζες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Κέρκυρα, έχει περασμένες στο DNA του τις μνήμες των μυστικών από τις πιο φημισμένες ελληνικές κουζίνες.

 

Σπουδές

Μπαίνει 2 φορές σε Πανεπιστημιακές Σχολές μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι το πάθος του είναι να σπουδάσει Μαγειρική! Τελικά, παίρνει 3 Πτυχία σε αυτόν τον τομέα: Ecole Hotelière Le Monde”, “Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” και Μεταπτυχιακό με υποτροφία Eurochef. Τα συμπληρώνει με πλήθος σεμιναρίων και εξειδικευμένων μετεκπαιδεύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στη γαλλική κουζίνα, το κρέας, το κρασί αλλά και το Food Styling και την Art de la Table.

 

Σταδιοδρομία

  • Ξεκίνησε στο Arion Hotel Astir Palace Vouliagmenis (2002), το La Veranda Restaurant Chandris Resort (2003) και ακόμα πιο δυνατή συνέχεια στο Athens Hilton Hotel (2004), με το πρώτο του χρίσμα ως chef.
  • Κουζίνες - σταθμοί στην πορεία του: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά (Εστιατόριο Βαρούλκο 2003 - αστέρι Michelin), Armonia Hotel Vouliagmenis, Porto Hydra Hotel και Ecali Club.
  • Κόμβοι καριέρας: Υπεύθυνος Pastry και Expeditor Chef στο εστιατόριο Milos Athens Hilton Hotel, επίσημο Ξενοδοχείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (Χρυσός Σκούφος 2004), Executive Chef του Ολυμπιακού Σταδίου (2005 – 2008), επικεφαλής Chef και γαστρονομικός σύμβουλος στη Eurovision Song Contest-Greece (2006), στο το UEFA Champions League-Athens 2007 και το Final Four-Athens (2007)
  • Στιγμές – ορόσημα: μαγείρεψε για τη Shakira (Αθήνα 2006), συντόνισε τους chefs του George Michael (Αθήνα 2007)

Συνεργασίες                                                                                                           

  • Διοργανωτής μαγειρικών εκδηλώσεων σε εταιρίες όπως  Welcome Home, Tsitouras Collection, Swarovski
  • Μόνιμος συνεργάτης των εταιριών Miele, Sanitas - Σαράντης, Cook-shop, Κanelli και Mondelez Hellas
  • Σύμβουλος επισιτισμού στον Όμιλο Quality Taste και Chef Conseilleur σε εταιρείες yachting και ιδιώτες
  • Ενεργός chef και μέλος του Greece Chef’s Club
  • Δημιουργός του 1ου Προγράμματος Παιδικής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στην Καλλιτεχνούπολη

Δράσεις

Ο Κυριάκος Μελάς, πέρα από την πλούσια επαγγελματική του δράση, υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα το όραμά του για τη δημιουργία κοινωνικής γαστρονομικής συνείδησης και τη διάδοση της εμπνευσμένης και υγιεινής διατροφής. Έτσι, είναι συχνά ομιλητής σε γαστρονομικά και διατροφικά συνέδρια (Unilever, Horeca, Λέσχη Αρχιμαγείρων) ενώ προωθεί τις ιδέες του με συχνές εμφανίσεις στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, στα τηλεοπτικά μέσα και το ραδιόφωνο. Σημείο αναφοράς, η παρουσία του στην καθημερινή στήλη μαγειρικής της τηλεοπτικής εκπομπής ΜΙΑ στο Star Channel

Εγγραφή στο newsletter

Σας «κάνει όρεξη» να λαμβάνετε πρωτότυπες συνταγές, που κάνουν τη θρέψη απόλαυση και νέα για τις δράσεις μας;
Cooking Party! Θέλεις μια Αλλιώτικη εμπειρία στο παιδικό fun? Για πολλά mastechef.... Κλείσε τo δικό σου party!
Επιλέξτε το Party σας!