Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά των νεαρών ουρανίσκων! Αποτελεί, όμως, έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό καθώς έχει πλούσια περιεκτικότητα σε: Φλαβονοειδή Καροτενοειδή…
Σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, το γιαούρτι αντικαθιστά λιπαρά συστατικά, όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και η μαγιονέζα, δημιουργώντας μια πιο ελαφριά και υγιεινή…
Νεοφοβία ορίζεται ως το φαινόμενο κατά το οποίο τα παιδιά, τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, εκδηλώνουν τον εγγενή φόβο για οτιδήποτε καινούριο. Έτσι και…
Οι διακοπές των Χριστουγέννων αποτελούν αγαπημένη περίοδο χαλάρωσης των παιδιών και συγκέντρωσης της οικογένειας γύρω από το γιορτινό τραπέζι, στο οποίο παραδοσιακά πρωταγωνιστούν το κρέας,…
Το μπρόκολο και το κουνουπίδι πολλές φορές συγκρίνονται αυτά τα δύο, αφού ανήκουν στα σταυρανθή λαχανικά και μοιράζονται ομοιότητες σε εμφάνιση, θρεπτικά συστατικά και θρεπτικά…
Εν όψη των γιορτών κάνουμε μια γλυκιά σύγκριση, ώστε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη από την καθημερινότητα μας με φυσικές γλυκαντικές ουσίες. Μέλι , σιρόπι αγαύης…
Έφτασε η όμορφη περίοδος των Χριστουγέννων και η εποχή του κάστανου. Ένα χειμωνιάτικο σνακ με πολλά οφέλη. Ποια η διατροφική αξία του κάστανου; Το κάστανο…
Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η κατανάλωση 25γρ. φυτικών ινών τη μέρα σχετίζεται με μια μείωση 15%…
Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να παράγει την πρωτείνη αιμογλοβίνη που βρίσκεται μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο…
Από όλα τα βούτυρα ξηρών καρπών, είμαστε πιθανότατα πιο εξοικειωμένοι με το φυστικοβούτυρο. Αυτό ήταν το πρώτο που εμφανίστηκε στην αγορά πριν πολλά χρόνια και…
Το μαγνήσιο ‘’κινεί τα νήματα’’ για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας,αφού συμμετέχει σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα! Βοηθά στην λειτουργία των μυών,…
Το αχλάδι (Pyrus communis) είναι ο καρπός της αχλαδιάς. Από τη σκοπιά της βοτανολογίας είναι ένα "μούρο" που ανήκει στην οικογένεια των δέντρων Rosaceae,…