Κεράσι: Ποια η διατροφική του αξία; Τα κεράσια είναι πλούσια σε χρωστικές φλαβονοειδείς ουσίες, που είναι γνωστές ως γλυκοζίτες ανθοκυανινών, όπως η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη…
16/6 ΞΕΚΙΝΑΜΕ! Μαγειρική Ζαχαροπλαστική Δημιουργία Ατελείωτο Παιχνίδι στους κήπους και άλλα πολλά… για ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Ηλικίες 4-15 χρονών Πώς…
Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή. Όμως,…
Aκόμη και μια λιχουδιά όπως το σοκολατένιο πασχαλινό αυγό, μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, αρκεί να επιλέγεται σωστά και να καταναλώνεται με μέτρο.…
Η Σαρακοστή τελείωσε και η Μ.Εβδομάδα έφτασε! Για κάποιους από εσάς μπορεί ν’ αποτελεί την τελευταία βδομάδα της μακράς νηστεία σας (~48 ήμερης) και για…
Είναι τα μανιτάρια λαχανικά; Αν και τα μανιτάρια κατατάσσονται συχνά στην ίδια κατηγορία με τα λαχανικά, στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση…
Τι είναι το αλεύρι; Τι κοινό έχει το ψωμί, το κέικ, τα μακαρόνια; Πες αλεύρι..! Το αλεύρι αποτελεί αναπόσπαστο τρόφιμο της καθημερινής μας διατροφής, καθώς…
Πόσες θερμίδες έχει ο χαλβάς; Πόση ποσότητα να καταναλώσω; Ποια είναι η διατροφική του αξία; Αν αναζητάτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε…
Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί έναρξη της Σαρακοστής και η παράδοση επιβάλλει νηστίσιμα φαγητά και εδέσματα. Τι περιλαμβάνει το σαρακοστιανό τραπέζι.…