Τι είναι το αλεύρι; Τι κοινό έχει το ψωμί, το κέικ, τα μακαρόνια; Πες αλεύρι..! Το αλεύρι αποτελεί αναπόσπαστο τρόφιμο της καθημερινής μας διατροφής, καθώς…
Πόσες θερμίδες έχει ο χαλβάς; Πόση ποσότητα να καταναλώσω; Ποια είναι η διατροφική του αξία; Αν αναζητάτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε…
Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί έναρξη της Σαρακοστής και η παράδοση επιβάλλει νηστίσιμα φαγητά και εδέσματα. Τι περιλαμβάνει το σαρακοστιανό τραπέζι.…
Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό ρίζας επίσης γνωστό ως τεύτλο ή κοκκινογούλι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παντζαριών που διακρίνονται από το χρώμα τους όπως το σέσκουλο, μια φυλλώδης…
Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά, και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 καθώς συνεχίζουμε να αγοράζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Αν μάθουμε όμως σωστή…
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε για αυτή τη μοναδική τροφή που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.…
Πράσο το θαυματουργό... Επιστημονική ονομασία: Άλιον το πράσσον – Allium porrum Οικογένεια: Λειριοειδών Άλλα ονόματα: κουράθα, κεφαλωτό Περιγραφή Το πράσο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή…
Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό και καλή ψυχική διάθεση που όλοι χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ιδίως στις δύσκολες…
Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που προτιμούμε και συνηθίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, σε σαλάτες ή μαγειρεμένα, δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν…