Θέματα Διατροφής

Φεβ 15

Καρότο και ψάρι για καλή όραση: μύθος ή πραγματικότητα;

Συχνά ακούμε πως η κατανάλωση καρότων και ψαριών είναι ευγεργετική για την όρασή μας. Το κοινό μεταξύ αυτών των δύο τροφίμων είναι η μεγάλη τους…
Φεβ 10

Ποια τα οφέλη υγείας από την κατανάλωση οσπρίων

Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή διατροφική αξία τους, τα όσπρια προσφέρουν αναρίθμητα οφέλη στην υγεία και βοηθούν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. Πιο συγκεκριμένα :…
Ιαν 21

Ελαιόλαδο και tips για τις γλυκές σας συνταγές!

Το ελαιόλαδο είναι η κορωνίδα της Μεσογειακής Διατροφής με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, με σημαντικότερα τα εξής: Αντιφλεγμονώδη δράση Προστατευτικές ιδιότητες έναντι διαφόρων τύπων…
Ιαν 21

Παιδιά και διατροφή: εφόδια για σωστές διατροφικές επιλογές!

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές επιλογές των παιδιών είναι άμεσα εξαρτώμενοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, με πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει το οικογενειακό και…
Ιαν 09

Σπανάκι: Ο πράσινος ...θησαυρός!

Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά των νεαρών ουρανίσκων! Αποτελεί, όμως, έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό καθώς έχει πλούσια περιεκτικότητα σε: Φλαβονοειδή Καροτενοειδή…
Ιαν 09

Ο σύμμαχος των υγιεινών συνταγών... το γιαούρτι!

Σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, το γιαούρτι αντικαθιστά λιπαρά συστατικά, όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και η μαγιονέζα, δημιουργώντας μια πιο ελαφριά και υγιεινή…
Ιαν 09

Νεοφοβία...Τι είναι; Πρέπει να ανησυχώ; Πώς αντιμετωπίζεται;

Νεοφοβία ορίζεται ως το φαινόμενο κατά το οποίο τα παιδιά, τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, εκδηλώνουν τον εγγενή φόβο για οτιδήποτε καινούριο. Έτσι και…
Ιαν 09

Επιστροφή στα θρανία: 6 + 3 πρακτικά tips για τη διατροφή μετά τις γιορτές

Οι διακοπές των Χριστουγέννων αποτελούν αγαπημένη περίοδο χαλάρωσης των παιδιών και συγκέντρωσης της οικογένειας γύρω από το γιορτινό τραπέζι, στο οποίο παραδοσιακά πρωταγωνιστούν το κρέας,…
Ιαν 04

Μπρόκολο ή Κουνουπίδι; Οι διαφορές τους στα θρεπτικά συστατικά και στα θρεπτικά οφέλη!

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι πολλές φορές συγκρίνονται αυτά τα δύο, αφού ανήκουν στα σταυρανθή λαχανικά και μοιράζονται ομοιότητες σε εμφάνιση, θρεπτικά συστατικά και θρεπτικά…
Δεκ 17

Γλυκαντικές ουσίες! Ποιές είναι και γιατί να τις προτιμήσουμε..

Εν όψη των γιορτών κάνουμε μια γλυκιά σύγκριση, ώστε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη από την καθημερινότητα μας με φυσικές γλυκαντικές ουσίες. Μέλι , σιρόπι αγαύης…
Δεκ 05

Κάστανο. Η διατροφική αξία και τα οφέλη του.

Έφτασε η όμορφη περίοδος των Χριστουγέννων και η εποχή του κάστανου. Ένα χειμωνιάτικο σνακ με πολλά οφέλη. Ποια η διατροφική αξία του κάστανου; Το κάστανο…
Νοε 16

Φυτικές ίνες : Τα πολύτιμα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας .

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η κατανάλωση 25γρ. φυτικών ινών τη μέρα σχετίζεται με μια μείωση 15%…