Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό ρίζας επίσης γνωστό ως τεύτλο ή κοκκινογούλι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παντζαριών που διακρίνονται από το χρώμα τους όπως το σέσκουλο, μια φυλλώδης…
Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά, και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 καθώς συνεχίζουμε να αγοράζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Αν μάθουμε όμως σωστή…
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε για αυτή τη μοναδική τροφή που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.…
Πράσο το θαυματουργό... Επιστημονική ονομασία: Άλιον το πράσσον – Allium porrum Οικογένεια: Λειριοειδών Άλλα ονόματα: κουράθα, κεφαλωτό Περιγραφή Το πράσο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή…
Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό και καλή ψυχική διάθεση που όλοι χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ιδίως στις δύσκολες…
Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που προτιμούμε και συνηθίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, σε σαλάτες ή μαγειρεμένα, δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν…
O εγκέφαλος χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να παραμείνει υγιής. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, για παράδειγμα, βοηθούν στη δημιουργία (και επισκευή) των εγκεφαλικών κυττάρων και…
Από την αρχή της ιστορίας ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει βότανα και μπαχαρικά για φαρμακευτικές ιδιότητες, πολύ πριν χρησιμοποιηθούν για μαγειρικούς σκοπούς. Η σύγχρονη επιστήμη έχει…
Η 16η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Ολικής άλεσης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στη σημασία των προϊόντων ολικής αλέσεως για την…
Υπάρχουν ευτυχώς πάρα πολλές σούπερ τροφές για καλή υγεία, που συνήθως τις αποκαλούμε “υπερτροφές”. Όταν λέμε δηλαδή υπερτροφές, εννοούμε πάντα όσες είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε…
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών -Τα έτρωγαν στην Αρχαία Ελλάδα και τα έλεγαν «λάγανον» Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1998, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων…