Θέματα Διατροφής

Απρ 13

Η διατροφή μας την μεγάλη εβδομάδα!

Η Σαρακοστή τελείωσε και η Μ.Εβδομάδα έφτασε! Για κάποιους από εσάς μπορεί ν’ αποτελεί την τελευταία βδομάδα της μακράς νηστεία σας (~48 ήμερης) και για…
Μαρ 18

Γιορτή αλευριού! Πόσο καλά ξέρουμε το αλεύρι?

Τι είναι το αλεύρι; Τι κοινό έχει το ψωμί, το κέικ, τα μακαρόνια; Πες αλεύρι..! Το αλεύρι αποτελεί αναπόσπαστο τρόφιμο της καθημερινής μας διατροφής, καθώς…
Μαρ 10

Τι γνωρίζουμε για το Χαλβά?

Πόσες θερμίδες έχει ο χαλβάς; Πόση ποσότητα να καταναλώσω; Ποια είναι η διατροφική του αξία; Αν αναζητάτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε…
Μαρ 02

Καλοδεχόμαστε την Καθαρά Δευτέρα!

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί έναρξη της Σαρακοστής και η παράδοση επιβάλλει νηστίσιμα φαγητά και εδέσματα. Τι περιλαμβάνει το σαρακοστιανό τραπέζι.…
Φεβ 23

Παντζάρι: Οι σημαντικές ιδιότητες του λαχανικού!

Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό ρίζας επίσης γνωστό ως τεύτλο ή κοκκινογούλι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παντζαριών που διακρίνονται από το χρώμα τους όπως το σέσκουλο, μια φυλλώδης…
Φεβ 17

Μικρές συμβουλές για να διατηρήσουμε τα τρόφιμα φρέσκα στο φυγείο!

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά, και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 καθώς συνεχίζουμε να αγοράζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Αν μάθουμε όμως σωστή…
Φεβ 10

Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε για αυτή τη μοναδική τροφή που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.…
Φεβ 02

Πράσο: Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις!

Πράσο το θαυματουργό...   Επιστημονική ονομασία: Άλιον το πράσσον – Allium porrum Οικογένεια: Λειριοειδών Άλλα ονόματα: κουράθα, κεφαλωτό   Περιγραφή Το πράσο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή…
Δεκ 02

Τροφές που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία

O εγκέφαλος χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να παραμείνει υγιής. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, για παράδειγμα, βοηθούν στη δημιουργία (και επισκευή) των εγκεφαλικών κυττάρων και…
Νοε 25

Νόστιμα βότανα και μπαχαρικά με ισχυρά οφέλη στην υγεία!

Από την αρχή της ιστορίας ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει βότανα και μπαχαρικά για φαρμακευτικές ιδιότητες, πολύ πριν χρησιμοποιηθούν για μαγειρικούς σκοπούς. Η σύγχρονη επιστήμη έχει…
Νοε 19

Παγκόσμια Ημέρα ολικής άλεσης!

Η 16η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως  Ημέρα Ολικής άλεσης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στη σημασία των προϊόντων ολικής αλέσεως για την…
Νοε 11

5+1 Superfoods για καλη υγεία και μακροζωία!

Υπάρχουν ευτυχώς πάρα πολλές σούπερ τροφές για καλή υγεία, που συνήθως τις αποκαλούμε “υπερτροφές”. Όταν λέμε δηλαδή υπερτροφές, εννοούμε πάντα όσες είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε…