Θέματα Διατροφής

Μάι 20

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας: Όλοι εξαρτώμαστε από την επιβίωσή της

Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές, όπως οι πεταλούδες και οι νυχτερίδες, απειλούνται όλο και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Για αιώνες, οι μέλισσες -από τα…
Μάι 13

Κεράσια: Ποιά τα οφέλη για την υγεία

Κεράσι: Ποια η διατροφική του αξία; Τα κεράσια είναι πλούσια σε χρωστικές φλαβονοειδείς ουσίες, που είναι γνωστές ως γλυκοζίτες ανθοκυανινών, όπως η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη…
Μάι 04

Τόνος: Η διατροφική του αξία και τα οφέλη του στην υγεία

Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή. Όμως,…
Απρ 29

Φρούτα και λαχανικά της Άνοιξης

Η Άνοιξη είναι πλέον εδώ και οι λόγοι που την αγαπάμε δεν είναι λίγοι. Ο ήλιος που λάμπει, οι πιο θερμές και μεγάλες ημέρες, τα…
Απρ 20

Η διατροφική αξία του σοκολατένιου πασχαλινού αυγού!

Aκόμη και μια λιχουδιά όπως το σοκολατένιο πασχαλινό αυγό, μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, αρκεί να επιλέγεται σωστά και να καταναλώνεται με μέτρο.…
Απρ 13

Η διατροφή μας την μεγάλη εβδομάδα!

Η Σαρακοστή τελείωσε και η Μ.Εβδομάδα έφτασε! Για κάποιους από εσάς μπορεί ν’ αποτελεί την τελευταία βδομάδα της μακράς νηστεία σας (~48 ήμερης) και για…
Απρ 06

Η Θρεπτική αξία των μανιταριών!

Είναι τα μανιτάρια λαχανικά; Αν και τα μανιτάρια κατατάσσονται συχνά στην ίδια κατηγορία με τα λαχανικά, στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση…
Μαρ 18

Γιορτή αλευριού! Πόσο καλά ξέρουμε το αλεύρι?

Τι είναι το αλεύρι; Τι κοινό έχει το ψωμί, το κέικ, τα μακαρόνια; Πες αλεύρι..! Το αλεύρι αποτελεί αναπόσπαστο τρόφιμο της καθημερινής μας διατροφής, καθώς…
Μαρ 10

Τι γνωρίζουμε για το Χαλβά?

Πόσες θερμίδες έχει ο χαλβάς; Πόση ποσότητα να καταναλώσω; Ποια είναι η διατροφική του αξία; Αν αναζητάτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε…
Μαρ 02

Καλοδεχόμαστε την Καθαρά Δευτέρα!

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί έναρξη της Σαρακοστής και η παράδοση επιβάλλει νηστίσιμα φαγητά και εδέσματα. Τι περιλαμβάνει το σαρακοστιανό τραπέζι.…
Φεβ 23

Παντζάρι: Οι σημαντικές ιδιότητες του λαχανικού!

Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό ρίζας επίσης γνωστό ως τεύτλο ή κοκκινογούλι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παντζαριών που διακρίνονται από το χρώμα τους όπως το σέσκουλο, μια φυλλώδης…
Φεβ 17

Μικρές συμβουλές για να διατηρήσουμε τα τρόφιμα φρέσκα στο φυγείο!

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά, και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 καθώς συνεχίζουμε να αγοράζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Αν μάθουμε όμως σωστή…