Θέματα Διατροφής

Φεβ 23

Παντζάρι: Οι σημαντικές ιδιότητες του λαχανικού!

Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό ρίζας επίσης γνωστό ως τεύτλο ή κοκκινογούλι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παντζαριών που διακρίνονται από το χρώμα τους όπως το σέσκουλο, μια φυλλώδης…
Φεβ 17

Μικρές συμβουλές για να διατηρήσουμε τα τρόφιμα φρέσκα στο φυγείο!

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά, και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 καθώς συνεχίζουμε να αγοράζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Αν μάθουμε όμως σωστή…
Φεβ 10

Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε για αυτή τη μοναδική τροφή που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.…
Φεβ 02

Πράσο: Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις!

Πράσο το θαυματουργό...   Επιστημονική ονομασία: Άλιον το πράσσον – Allium porrum Οικογένεια: Λειριοειδών Άλλα ονόματα: κουράθα, κεφαλωτό   Περιγραφή Το πράσο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή…
Ιαν 13

Διατροφική Αξία της Σούπας

Την κατανάλωση της σούπας την έχει συνδέσει ο περισσότερος κόσμος με τον χειμώνα και το πολύ κρύο. Στην Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη το τρώνε ακόμη…
Δεκ 28

Βιταμίνη C: Ποια είναι τα οφέλη που παρέχει στον οργανισμό

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό και καλή ψυχική διάθεση που όλοι χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ιδίως στις δύσκολες…
Δεκ 09

Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που προτιμούμε και συνηθίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, σε σαλάτες ή μαγειρεμένα, δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν…
Δεκ 02

Τροφές που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία

O εγκέφαλος χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να παραμείνει υγιής. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, για παράδειγμα, βοηθούν στη δημιουργία (και επισκευή) των εγκεφαλικών κυττάρων και…
Νοε 25

Νόστιμα βότανα και μπαχαρικά με ισχυρά οφέλη στην υγεία!

Από την αρχή της ιστορίας ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει βότανα και μπαχαρικά για φαρμακευτικές ιδιότητες, πολύ πριν χρησιμοποιηθούν για μαγειρικούς σκοπούς. Η σύγχρονη επιστήμη έχει…
Νοε 19

Παγκόσμια Ημέρα ολικής άλεσης!

Η 16η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως  Ημέρα Ολικής άλεσης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στη σημασία των προϊόντων ολικής αλέσεως για την…
Νοε 11

5+1 Superfoods για καλη υγεία και μακροζωία!

Υπάρχουν ευτυχώς πάρα πολλές σούπερ τροφές για καλή υγεία, που συνήθως τις αποκαλούμε “υπερτροφές”. Όταν λέμε δηλαδή υπερτροφές, εννοούμε πάντα όσες είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε…
Οκτ 21

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών -Τα έτρωγαν στην Αρχαία Ελλάδα και τα έλεγαν «λάγανον» Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1998, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων…