Θέματα Διατροφής

Απρ 06

Η Θρεπτική αξία των μανιταριών!

Είναι τα μανιτάρια λαχανικά; Αν και τα μανιτάρια κατατάσσονται συχνά στην ίδια κατηγορία με τα λαχανικά, στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση…
Μαρ 18

Γιορτή αλευριού! Πόσο καλά ξέρουμε το αλεύρι?

Τι είναι το αλεύρι; Τι κοινό έχει το ψωμί, το κέικ, τα μακαρόνια; Πες αλεύρι..! Το αλεύρι αποτελεί αναπόσπαστο τρόφιμο της καθημερινής μας διατροφής, καθώς…
Μαρ 10

Τι γνωρίζουμε για το Χαλβά?

Πόσες θερμίδες έχει ο χαλβάς; Πόση ποσότητα να καταναλώσω; Ποια είναι η διατροφική του αξία; Αν αναζητάτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε…
Μαρ 02

Καλοδεχόμαστε την Καθαρά Δευτέρα!

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί έναρξη της Σαρακοστής και η παράδοση επιβάλλει νηστίσιμα φαγητά και εδέσματα. Τι περιλαμβάνει το σαρακοστιανό τραπέζι.…
Φεβ 23

Παντζάρι: Οι σημαντικές ιδιότητες του λαχανικού!

Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό ρίζας επίσης γνωστό ως τεύτλο ή κοκκινογούλι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παντζαριών που διακρίνονται από το χρώμα τους όπως το σέσκουλο, μια φυλλώδης…
Φεβ 17

Μικρές συμβουλές για να διατηρήσουμε τα τρόφιμα φρέσκα στο φυγείο!

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά, και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 καθώς συνεχίζουμε να αγοράζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Αν μάθουμε όμως σωστή…
Φεβ 10

Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε για αυτή τη μοναδική τροφή που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.…
Φεβ 02

Πράσο: Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις!

Πράσο το θαυματουργό...   Επιστημονική ονομασία: Άλιον το πράσσον – Allium porrum Οικογένεια: Λειριοειδών Άλλα ονόματα: κουράθα, κεφαλωτό   Περιγραφή Το πράσο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή…
Ιαν 13

Διατροφική Αξία της Σούπας

Την κατανάλωση της σούπας την έχει συνδέσει ο περισσότερος κόσμος με τον χειμώνα και το πολύ κρύο. Στην Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη το τρώνε ακόμη…
Δεκ 28

Βιταμίνη C: Ποια είναι τα οφέλη που παρέχει στον οργανισμό

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό και καλή ψυχική διάθεση που όλοι χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ιδίως στις δύσκολες…
Δεκ 09

Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που προτιμούμε και συνηθίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, σε σαλάτες ή μαγειρεμένα, δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν…
Δεκ 02

Τροφές που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία

O εγκέφαλος χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να παραμείνει υγιής. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, για παράδειγμα, βοηθούν στη δημιουργία (και επισκευή) των εγκεφαλικών κυττάρων και…