Το αχλάδι (Pyrus communis) είναι ο καρπός της αχλαδιάς. Από τη σκοπιά της βοτανολογίας είναι ένα "μούρο" που ανήκει στην οικογένεια των δέντρων Rosaceae,…
1ο γαστρονομικό φεστιβάλ «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» Με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και αναφοράς της πόλης του Πειραιά, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)…
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και επισήμως! Για να μην σας βρεί λοιπόν απροετοίμαστους σας έχουμε μερικές έξυπνες διατροφικές λύσεις…
Ο τραχανάς είναι ελληνικός και γνωστός σε όλα τα Βαλκάνια. Έχει μεγαλώσει γενιές Ελλήνων και τον βρίσκουμε σε πάρα πολλές ποικιλίες. Ο τραχανάς είναι είδος…
Ξεκινάμε! Έναρξη 3 Σεπτεμβρίου! Η 1η επίσημη Σχολή Μαγειρικής για παιδιά στην Ευρώπη αρχίζει τα εκπαιδευτικά μαγειρικά προγράμματα διατροφικής αγωγής της νέας σχολικής χρονιάς! Επιστρέφουμε…
Το πρωινό δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Ο αγγλικός όρος breakfast (break + fast) είναι μια σύνθετη λέξη και μεταφράζοντας…
Με το όνομα ''φρέσκα φασολάκια'' εννοούμε τα φυτά του γένους “Phaseolus”, “Dolichus” και “Vigna”, τα οποία καλλιεργούνται για την παραγωγή πράσινων, χλωρών καρπών και ανήκουν…
Τώρα το καλοκαίρι, η όρεξη μας «ανοίγει» συχνά για ψάρια και θαλασσινά, στέλνοντάς μας σε διάφορα ταβερνάκια κοντά στη θάλασσα για να τα απολαύσουμε. Τι…