Το μαγνήσιο ‘’κινεί τα νήματα’’ για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας,αφού συμμετέχει σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα! Βοηθά στην λειτουργία των μυών,…
Το αχλάδι (Pyrus communis) είναι ο καρπός της αχλαδιάς. Από τη σκοπιά της βοτανολογίας είναι ένα "μούρο" που ανήκει στην οικογένεια των δέντρων Rosaceae,…
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και επισήμως! Για να μην σας βρεί λοιπόν απροετοίμαστους σας έχουμε μερικές έξυπνες διατροφικές λύσεις…
Ο τραχανάς είναι ελληνικός και γνωστός σε όλα τα Βαλκάνια. Έχει μεγαλώσει γενιές Ελλήνων και τον βρίσκουμε σε πάρα πολλές ποικιλίες. Ο τραχανάς είναι είδος…
Το πρωινό δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Ο αγγλικός όρος breakfast (break + fast) είναι μια σύνθετη λέξη και μεταφράζοντας…
Με το όνομα ''φρέσκα φασολάκια'' εννοούμε τα φυτά του γένους “Phaseolus”, “Dolichus” και “Vigna”, τα οποία καλλιεργούνται για την παραγωγή πράσινων, χλωρών καρπών και ανήκουν…
Τώρα το καλοκαίρι, η όρεξη μας «ανοίγει» συχνά για ψάρια και θαλασσινά, στέλνοντάς μας σε διάφορα ταβερνάκια κοντά στη θάλασσα για να τα απολαύσουμε. Τι…
Το καρπούζι είναι «σήμα» κατατεθέν του καλοκαιριού και αγαπημένη τροφή τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Το καρπούζι ανήκει στην ίδια οικογένεια με…